Небезпека на нашій тарілці: це дієтичне м'ясо пов'язане із ризиком захворювання на рак.


Нове дослідження показало зв'язок між споживанням курятини та ризиком онкозахворювань
Італійські вчені з Національного інституту гастроентерології оприлюднили результати дослідження, в якому було виявлено, що щотижневе споживання понад 300 грамів курятини пов'язане із збільшеним ризиком онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту на 27% у порівнянні із меншим споживанням цього продукту.
Вчені зауважують, що сучасні методи вирощування курей часто передбачають використання антибіотиків та гормонів, а також перегрівання курятини під час приготування може сприяти розвитку онкозахворювань. Лікар гастроентеролог і терапевт Євгенія Белінська рекомендує вибирати органічну курку і готувати продукт при помірних температурах до 140 градусів, а також варто додавати більше інших джерел білка до раціону, таких як індичка, риба, бобові культури та тофу.
Читайте також
- Страховий стаж для пенсії — скільки потрібно платити у 2025 році
- Процедура фінмоніторингу в Ощадбанку — коли розблоковують карти
- Мобілізованих ФОПів звільнили від податків — подробиці від ДПС
- На Укрпошті нові правила — що змінилося для українців
- Скільки грошей на рахунку свідчить про багатство — сума у 2025
- Популярна валюта — у яких країнах можна розрахуватися у євро