Рецепт хрустких малосольних огірків — повинні бути в холодильнику.

Рецепт хрустких малосольних огірків — повинні бути в холодильнику
Рецепт хрустких малосольних огірків — повинні бути в холодильнику

Малосольні огірки - справжній хіт літа, який повинен бути в кожному холодильнику. Готуються вони без оцту, завдяки лимонному соку мають приємну кислинку, а зелень додає класичного аромату. Хрумкі, в міру солоні й дуже смачні вже за кілька годин - ідеально до м'яса, картоплі або просто з чорним хлібом.

Рецепт опублікували Smachnenke.

Вам знадобиться:

  • огірки - 1,3 кг;
  • вода - 800 мл.;
  • сіль - 1,5 ст. л.;
  • цукор - 1 ч. л.;
  • лимонний сік - 3-4 ст. л.;
  • кріп, листя смородини, хрону - на смак;
  • лавровий лист - 2 шт.;
  • перець чорний горошком - 8 шт.

Спосіб приготування

Огірки замочити в холодній воді на 2-3 години. Якщо огірки свіжозірвані, цей етап можна пропустити.

У чисті банки викласти зелень, часник, лавровий лист, перець горошком, за бажанням листя смородини та хрону. Огірки обрізати з обох боків і щільно укласти в банки.

Для розсолу закип'ятити воду з сіллю та цукром. Зняти з вогню, додати лимонний сік - можна свіжий або з пляшки. Залити огірки гарячим розсолом, щільно закрити кришками.

Залишити при кімнатній температурі на 10-12 годин, потім перенести в холодильник. Вже наступного дня огірки будуть хрумкі, ароматні та готові до подачі.

Радимо ознайомитися вам з нашою добіркою маринованих та ферментованих овочів

Рецепт приготування швидких майже малосольних огірків, які будуть готові вже за 20 хвилин.

Також рецепт корисних ферментованих помідорів, які виходять, як бочкові, а будуть готові вже за 4 дні. Закуска, яка подбає про мікрофлору вашого кишківника.

Ще радимо приготувати ідеальні малосольні огірки за два дні, в цьому рецепті правильні пропорції, щоб закуска не вийшла занадто солоною або кислою.

Короткий підсумок: Створення домашніх малосольних огірків - простий та смачний процес, який дозволить насолодитися цими закусками всього за кілька годин. Окрім того, ви можете експериментувати з різноманітними добавками та спробувати інші мариновані та ферментовані овочі вдома.

Читайте также

Реклама